Budapest horoszkópja


Budapest Európa szíve, a Duna gyöngye és királynője, a szabadság, a termálfürdők, Magyarország és Közép-Magyarország fővárosa



Elemzésemben az 1873. 10. 25.-i, Budapestre felállított képletet vettem alapul. 



Budapest bemutatása




Aszcendens/ 1.ház - a város megjelenése:

Az aszcendens a nyilas ♐, mely kettős jegy révén mutatja a város kettősségét, Buda és Pest számtalan különbségét/ellentétjét. Uralkodó bolygója a Jupiter, mely azt mutatja, hogy központi szerepet tölt be, főleg politikai, de vallási/szakrális és oktatási értelemben is.

Az aszcendensen áll a Hold 🌙, ami vizes bolygó révén jelzi a Dunát, illetve a termál és gyógyfürdők sokaságát. Az ország ellátója, "anyja", ami gondoskodik a többi részről. A védelem, biztonság és az otthon érzését kelti. Sok embert befogad és gondoskodik róla, hogy legyen lakása, munkahelye, tudjon szórakozni, jól érezze magát és hogy tudjon tervezni a jövőre. Ugyanakkor a kaotikus, zűrzavaros, ködös és rettentően hullámzó megjelenése is érezhető. Illetve a Hold 🌙, a népet, Budapest lakosságát is jelképezi, mely a nyilasban széthúzást, lobbanékonyságot, akár felsőbbrendű érzést kölcsönöz, ugyanakkor a hajlandóság is megvan a változásra, a folyamatos előre haladásra. De a város, múltját, gyökereit is jelzi ez az égitest, amely mutatja, hogy egy előre kidolgozott, felsőbb döntés következménye volt a város születése, annak érdekében, hogy Budapest igazán Magyarország fővárosává váljon. 

A Mars ♂️ szintén az első házban foglal helyet, a bak ♑ jegyben, mely jelzi a Budai-hegységet, és hogy többször is csata/háború színhelye volt, melyek kemények és igen csak meghatározóak voltak. De nem csak a múltban, hanem a jelenben is, egyfajta folyamatos küzdés és csatározás figyelhető meg a városnál. A fővárosban van az erő, az irányítás, a vezetés, és szerencsére ez a Mars a bakban ♑ emelt helyzetben van, tehát Budapest amellett, hogy egyfajta anyaság minőséget hordoz magával, a komoly, határozott, erős, kitartó és céltudatos vezéralak figuráját is hordozza magával, mondhatjuk úgy is, hogy a hajó/ország orra. Budapest céltudatosan, előre megtervezett ütemben halad előre, bár tény, hogy keményen dolgozik és halad, de nem adja fel, szép lassan, de kis idővel sokat képes fejlődni. E bolygó ura a Szaturnusz, mely a 2es házban áll, Budapestnek az iránya, céljai, akarata, ereje, teljesen alá van rendelve, tehát nagyrészt az anyagiaktól, a GDP-től, az időtől, a fejlődéstől, a felelősségvállalástól, illetve az állhatatosságtól függenek e dolog.


2. ház - pénz

A házcsúcson áll a vízöntő ♒ Szaturnusz, mely azt jelzi, hogy főleg a nehézipar, gépipar, építő- és ingatlanipar, technológiai-, kutatás+fejlesztés szektorból jön a GDP nagy része. Budapestnek keményen meg kell dolgoznia a pénzért, hogy fenn tudjon maradni. A Szaturnusz azt mutatja, hogy még kell tanulnia a fővárosnak, illetve lakóinak is, hogy mit jelent felelősséget vállalni, biztos életet megteremteni, újítani, folyamatosan fejlődni, azért dolgozni, hogy a város előrébb mozdulhasson. Meg kell tanulni a városnak haladni a korral, modernné alakulnia, illetve, hogy jobban kiaknázza a felső oktatásnak a gazdaságra gyakorolt hatását. A Szaturnusz jelzi a katasztrófákat is, ebben az esetben főleg időjárási, illetve pénzügyi problémák lehetnek a jellemzők. E bolygó továbbá az idős embereket is jelképezi, tehát elmondható, hogy a fővárosban elő idősek többsége próbál haladni a korral, és elég szép kort megélnek. 


3. ház - közlekedés, oktatás

A halak ♓ jegy, illetve ennek ura a Jupiter, jelzi, a vízi közlekedést, de azt is, hogy sokszor kaotikus, zsúfolt és rémes eljutni A pontból B-be. Illetve azt is jelzi, hogy az ország Budapest központú, itt egyesülnek a legfontosabb útvonalak. Fővárosi jellegéből adódik, hogy szinte mindegyik közlekedési forma igénybe vehető, s mivel a Jupiter a 9es házban van, ez utal a repülőtérre is. 

A Jupiter jelzi, hogy oktatás terén is elég széles a paletta, egyetemi központ. 

E terület jelzi a szomszédokat is, jelen esetben az agglomerációt, mely sokak szemében az álom hely, közel a fővároshoz, jó fizetés, könnyebb élet, és kertes házak, falusias környezet, zöld övezet, ugyanakkor sokaknak pedig pont, hogy a rémálom, a dugók, a vízügyi gondok, a gyermeknevelés miatt. 


IC/ 4. ház - múlt, mezőgazdaság

A 4es ház a kos jegyében kezdődik, így a főváros a múltjában sok szenvedést, vereséget, tüzet és újra kezdést élt meg, jelzi, hogy mindig is központi szerepkörrel rendelkezett, mivel ura a Mars, az első házban áll. Jelzi a vereségeket, alárendeltséget (török uralom), új áramlatok szülőhelyeként és az árvizeket is, a Neptunusz miatt. A gyökerek viszont a múlt homályába vesztek.. 

Az IC-n áll a kos Chiron, mely azt mutatja, hogy a városnak és lakóinak a csaták, háborúk, pusztítások, irány, cél, motiváció, erő, gyökerek, múlt, családok, alapok, ellátás, gondoskodás területén vannak sebei, fájdalmai és ezen kellene erősen dolgozni, begyógyítani. 


5. ház - szórakozás, gyermekek

A bika jegye sok kulturális lehetőséget ad a város lakóinak, mivel itt van a Plútó, ez akár elég szélsőségesen is megnyilvánulhat (pl buli negyed).

A gyermekek terén vannak olyan hosszabb időszakok, amikor drasztikusan nő illetve csökken a születések száma, viszont mindig van utánpótlás, tehát más régiókból érkeznek sokan.

Az 5.ház csúcsán áll a felszállóholdcsomópont, mely azt akarja mondani, hogy Budapestnek azt kell megélnie, hogy fiatalos, öntudatos, kreatív, változatos, élettel teli, magabiztos, hagyományokat megőrző, konzervatív, szép, biztonságot nyújtó, pénzteremtő, ugyanakkor a lehetőségek tárháza tudjon maradni. 

A Plútó hordozza önmagában a katasztrófákat, így a bika jegyében főleg az élelmiszer, a talaj, a természet, az ásványkincsek, a ruházkodás, illetve a gyermekek területén jelezhető ez. Ennek ura a Vénusz, mely azt mutatja, hogy a katasztrófák főleg a külföldi országokkal való diplomáciai kapcsolatoktól függ. 


6. ház - munka, egészségügy 

Munka szempontjából főleg a közlekedés, logisztika, kommunikáció, média, turizmus, melyek az ikrekből fakadnak, továbbá, mivel a ház ura, a Merkúr a 11es házban van, ez továbbá elektronikai, technológiai, nehézipari területeket jelent. 

Egészségügy szempontjából a város maga küszködik közlekedési problémákkal. Ugyanakkor az ország többi részéhez képest, nagyon jó az ellátás, ebben is vezető szerepet tölt be a város. 


7. ház - külvilág, diplomácia 

A külvilág számára az ikrek hatás miatt kétszínű, kétoldalú, ugyanakkor sok mindent kipróbál a város, mind fejlesztés, tapasztalás, mind pedig kulturális dolgok terén.  Az üzleti életben is ugyanez érvényes, úgy üzletek a város, hogy minél többet tudjon profitálni és segíteni is. 


8. ház - bankok, halálozások, örökség

Mivel itt van az Uránusz, ez már jelzi, hogy a város nagy inflációkat élhet meg, több hirtelen változtatás is közbe szólhat a pénzügyeknél. Elég egyedi módon valósulhatnak meg az elszámolások.. 

A halálozások hirtelen következhetnek be, és kapcsolódhatnak mindig egy-egy újabb forradalommal, lázadással, vagy épp eszmével. 

Az örökség témája a fővárosban szintén egyedi megoldásokat hagy maga után. Maga a város maga után mindig új szellemi eszméket, irámyzatokat, illetve forradalmakat, új kezdezeket hoz. Azt is mutatja, hogy Budapest külön utakon jár, mint az ország többi része, a Budapest-vidék kontraszt jele. 

Az Uránusz jelzi, hogy a város fejlődése elsősorban a halálozások arányának csökkenése, a technikai fejlődés miatt. A vezetők mindig fejlesztik a várost és mindig a legújabb eszmék szerint. Ugyanakkor a banki szektor és az örökösödés is folyamatosan megújul és halad a korral. 

Ha valamikor is lesz Budapestnek halála, ez esetben egy rettentően váratlan, Valamilyen modern eszközökkel való földig rombolás vett majd véget a városnak, egy magasabb rendű eszme által. 


9. ház - külföld, egyház, egyetem, turizmus 

Mivel, hogy a Jupiter itt van, ezért a külföld elég nagy jelentőséget kap, egy igazi nemzetközi város, jelentős politika hangsúllyal. Illetve, a külföldiek nagyon is szép és gazdag városként tekintenek Budapestre. 

A Jupiter azt jelzi, hogy a főváros egy igazi egyházi és szakrális központ, egyetemváros és állandóan növekszik és terjeszkedik a qaterner szektor, a hit, a vallás, a turizmus és a külföldi hatások szerepe. 

A Vénusz, mint pénz jelölő égitest, jelzi, hogy sok külföldi beruházó érkezik a városba, hogy kapunk pénzt küldről, pl az Európai Unió után. Ugyanakkor azt is jelzi, hogy Budapest rendkívül gazdag műemlékekben, látnivalókban, és egy népszerű úti cél a külföldieknek. 


10. ház - vezetők, cél, jövő

A Nap jelzi, hogy fővárossal van dolgunk, és hogy a mindenkori vezető irányít főleg. Erős vezetők uralják, és öntudatosan halad előre a város, ugyanakkor az Mc ura, a Vénusz miatt, az igazi irányítók külföldiek. 

A város célja, hogy központja legyen az országnak, hogy irányítson és irányt mutasson. 

A jövő pedig mindenképp az, hogy a város központi szerepet töltsön be, de kívülről határozzák meg, hogy hogyan, s miként. 


11. ház - parlament, közösségek, támogatások

A főváros támogatásai gyorsan érkeznek, általában közlekedési és kommunikáció terén. A közösségeket a támogatások is gyorsan cserélődnek. 

Itt található a Merkúr, ami elég nehézkes közlekedést, főleg tömegközlekedést mutat. A média pedig manipulálva van. 


12. ház - titkos ellenségek 

Az egyház, de főleg a külföld az igazi ellensége a városnak, pont az, ami igazán számít. 









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Budapest legfontosabb történelmi eseményei - Buda elfoglalása

Budapest legfontosabb történelmi eseményei - Aquincum megalapítása

Budapest legfontosabb történelmi eseményei - Buda visszafoglalása